Μετέωρα- Καλαμπάκα

Κλεισε τη θεση σου ΤΩΡΑ απο 55.00 €
Πληροφορίες

Μετέωρα (UNESCO)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/UNESCO_logo_English.svg/250px-UNESCO_logo_English.svg.png

Σημεία αναχώρησης: Πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου) 08:00 πμ

Διάρκεια εκδρομής: 10 ώρες (συνολικά 6 ώρες στο δρόμο)

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής:

Η διαδρομή είναι 230 χλμ. και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Αφήνοντας πίσω μας την πόλη της Θεσσαλονίκης και κατεθυνόμαστε Δυτικά επί της Εγνατίας Οδού όπου περίπου μία ώρα μετά αντικρίζουμε στα δεξιά μας αμφιθεατρικά την πόλη της Βέροιας στους πρόποδες του όρους Βερμίου.

Κατά τη διαδρομή αυτή βλέπουμε δεξιά και αριστερά μας να εκτείνονται απέραντες εκτάσεις οπορώνων τα φρούτα των οποίων γίνονται εξαγωγές σε αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας. Στην περιοχή αυτή επίσης διαχέεται το πνεύμα του άυλου πλούτου που προέρχεται από την παρουσία σημαντικότατων προσώπων όπως ο Απόστολος Παύλος, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο δάσκαλος αυτού αλλά και πατέρας της λογικής Αριστοτέλης που έζησαν στην περιοχή αυτή. Κινούμενοι πάντα δυτικά επί της Εγνατίας οδού ενός άνετου και ασφαλούς δρόμου, που από τα παλιά χρόνια ένωνε ανατολή και δύση λίγα χιλιόμετρα πριν την Κοζάνη στον Άγιο Δημήτριο, βλέπουμε τις τεράστιες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που καλύπτει ενεργειακά σχεδόν όλη την χώρα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για τα Μετέωρα.

Στα Μετέωρα η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, τα μοναστήρια. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων: αναρρίχηση.

Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Επισκεπτόμαστε δύο από τις έξι μονές και θαυμάζουμε την υπέροχη πανοραμική θέα από ψηλά.Στη συνέχεια απολαμβάνουμε ελληνικό παραδοσιακό φαγητό στην πόλη της Καλαμπάκας.

Στη συνέχεια ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφή και περίπου στις 18:00 θα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη και τις στάσεις από τις οποίες ξεκινήσαμε.

Στην τιμή της εκδρομής (από 45,00€/ άτομο) περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά προς και από τα Μετέωρα
  • Αγγλόφωνος συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται:

  • To εισιτήριο εισόδου στις μονές των Μετεώρων.
  • Το κόστος του γεύματος στο εστιατόριο.

Κλείστε το ΤΩΡΑ από 55.00 €
Εικόνες
Χάρτης
 
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

+(30) 2315 53 44 33

Κρίτωνος 11, περιοχή Ιπποκράτειο, 54639 Θεσσαλονίκη
Δευτέρα με Σάββατο 10.00πμ – 20.00μμ