Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο Βοϊου

Ραγκουτσάρια στην Καστοριά

Οι Ραγκουτσάρια, όπως ονομάζονται από τους ντόπιους, γιορτάζονται από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 8 Ιανουαρίου και είναι μια αναβίωση των αρχαίων Διονυσιακών τελετουργικών που έχουν γίνει από την αρχαιότητα και σύμφωνα με τους ντόπιους είναι μια γιορτή που σκοπεύει να ξεχάσει τα προβλήματα της χρονιάς.

Τρανός Χορός στη Βλάστη.

Ένα από τα πιο σημαντικά έθιμα της Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) στο χωριό της Βλάστης.

Ήθη και έθιμα με ιστορία πολλών χρόνων λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο στη Δυτική Μακεδονία.

Αναβάτες στη Σιάτιστα

Ένα από τα πιο γραφικά έθιμα που παραμένει αμετάβλητο από καιρό και είναι ένα πολύτιμο στοιχείο της ταυτότητας του πολιτισμικού Σιάτιστα είναι το έθιμο των αναβατών.

Πανηγύρια Βοϊου

Ξακουστά σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα πανηγύρια της Παναγίας που γίνονται το Δεκαπενταύγουστο στo Βόιο. Σε χωριά όπως η Χρυσαυγή και η Αγία Σωτήρα, οι εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι τριήμερες και προσφέρουν την ευκαιρία για ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Πέντε ημέρες γεμάτες κέφι, μουσική, ενέργεια, ένταση και βουτιές στο ποτάμι… Το River Party είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο μουσικό φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Υλοτομία με μουλάρια